EŞ TAKİBİ - BOŞANMA DAVALARI



EŞ TAKİBİ - BOŞANMA DAVALARI
EŞ TAKİBİ - BOŞANMA DAVALARI

Eş takibi, profesyonel ekipman ve kadro desteğiyle yapılan takip çalışmasıdır. Günümüzde birçok vatandaşın, eşleri tarafından aldatıldıklarını ve eşlerinin zina yaptıklarını hissettiklerinde veya bunu ispatladıklarında ya da durumdan haberdar olmak için başlattıkları çalışmalardır. Takip çalışmalarında, kişinin olası tüm faaliyet ve aktiviteleri takip altına alınmaktadır. Kişinin hakkında şüpheli davranış tespit edildiğinde, durumun belirlenmesi ve ispatlanması için; fotoğraf ve video kaydı alınmaktadır. Özel dedektiflik büroları tarafından belirlenen bulgular; boşanma davaları için kullanılabilmektedir. Davalara katılan müşteriler, özel dedektiflerin araştırma yapabilmeleri için, sözleşme dahilinde izin ve yetki vermektedir. Alınan yetki ile; hedef kişinin tüm şüpheli faaliyetleri ve somut delil oluşturan davranışları tespit edilmekte ve kişi mercek altında izlenmektedir.

Özel Dedektiflik Çalışmalarının Şartları Nelerdir?

Boşanma davaları ve başka hizmetler için, özel dedektiflik bürolarının belirlediği şart ve kurallar bulunmaktadır. Şart ve gereksinimleri yerine getiren kişiler için, istenilen kişi hakkında koruma veya delil toplama takip çalışmaları başlatılmaktadır. Bu durum sadece, aldatma olayları için takip yapılması değildir. Öğrenci takibi, personel takibi, çocuk takibi gibi çalışmalarda bu duruma dahil edilmektedir. Eş takibi için belirlenen şartlar, aralarında en zor olanlarıdır. Çünkü bunun için, mahkeme sürecinin bulunması veya mahkeme süreci başlatılması gereklidir. Yapılan fiziki takibin, suç unsuru oluşturmadan gerçekleşmesi için, dikkat gerektiren birçok kurala uyulmalıdır. Mümkün olduğunca yasalara uygun takip yapılmalı ve kişinin özgürlüğüne karşı herhangi bir faaliyette bulunmaktan kaçınılmalıdır.

Türkiye’de Özel Dedektiflik Çalışmaları Nasıl Yapılır?

Eş takibi, Türkiye’deki en çok tercih edilen ve yaptırılan özel dedektiflik hizmeti veya çalışmasıdır. Toplumun her kesiminden birey ve vatandaşlar için, çeşitli takip hizmeti verilmekte ve çalışmaları yapılmaktadır. Takip çalışmalarında; herhangi bir işadamı takip edilebileceği gibi, sıradan bir vatandaş da takip edilebilmektedir. Bunun için yön planları oluşturulmalıdır. Yön planı oluşturulmadan yapılan çalışmaların, içerik kalitesinde düşüş yaşanmaktadır. Boşanma davaları için herhangi bir faaliyet gerçekleştirileceği zaman, avukatlardan hukuk desteği alınmaktadır. Özel dedektiflik bürolarının, anlaştığı avukatlık büroları bulunmaktadır. Müştekilerinin kendi avukatları yoksa eğer; özel dedektifler, müştekilere avukat yönlendirmekte ve davaları kısa süre içerisinde kazanabilmesini sağlamaktadır.Türkiye’de özel dedektiflik çalışmaları, yukarıda belirtmiş olduğumuz gibi ilerlemektedir.

Sanal Takip Nasıl Yapılır?

Sanal takip sonuçları; boşanma davaları için etkili olmamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri, sanal takip sonuçlarını, mahkemelerde delil olarak kabul etmemektedir. Bu durumun esnediği koşullarda söz konusu olmaktadır. İşlenilen suçun büyüklüğüne ve zararına göre, durumda esneklik payı söz konusu olabilmektedir. Fakat genel olarak sanal takip yapılması, mahkemeler tarafından suç olarak kabul edilmektedir. Eş takibi için daha sıklıkla kullanılan bu çalışmalar, şüphelerin giderilmesi için uygulanmaktadır. Cep telefonlarına yüklenen takip yazılımlarıyla; cep telefonu görüşmelerine, cihazın anlık lokasyon kayıtlarına, sosyal medya hesap bilgilerine, cihazın ön ve arka kamerasına, cihazda görüşme yapılmıyorsa bile, ortam dinlemesi yapılması sağlanmaktadır. Tüm bu özellikler sayesinde, birçok vatandaş tarafından kullanılmakta ve tavsiye edilmektedir.

Geçmişten Günümüze Sherlock