BOŞANMA DAVALARI - EŞ TAKİBİ



BOŞANMA DAVALARI - EŞ TAKİBİ
BOŞANMA DAVALARI - EŞ TAKİBİ

Boşanma davaları söz konusu olduğunda, en etkili dava çözümlerini; özel dedektif şirketleri ortaya çıkarmaktadır. Olayın büyüklüğü ve mahiyetine göre ekip oluşturulmaktadır. Araştırılan kişinin iş ve kişisel hayatı, arkadaş ortamı, yaşam statüsü değerlendirilmekte ve elde edilen bilgilerle plan hazırlanmaktadır. Kişinin sosyal hayat statüsü, bu durumda en önemli faktördür. Kişinin günlük hayatını nasıl geçirdiği ve değerlendirildiği tespit edilmektedir. Hedef kişi hakkında, tüm istihbarat belirlendikten sonra yapılan çalışmaların adına; eş takibi denilmektedir. Eşinden şüphelenen, eşi hakkında endişeleri olan ve eşinin takip edilmesini isteyen kişiler, bu çalışmalara başvurmaktadır. Profesyonel ekip kurularak gerçekleştirilen tüm faaliyetlerde, kesin çözüm yolları ortaya çıkarılana kadar, yapılan faaliyetlere ara verilmeden devam edilmektedir.

Özel Dedektiflerle Gündelik Yaşamın Araştırılması

Özel dedektifler; eş takibi başta olmak üzere, birçok konu hakkında fiziki takip araştırmaları yapmaktadırlar. Elde edilen bulgularla, mahkemelerde sunum yapılması için, müşterilerin şahıs adına raporlar hazırlanmaktadır. Ayriyeten anlık olarak müşterilere raporlama yapılmaktadır. Takip edilen hedef kişinin, anlık olarak yaptıkları, hem sanal hemde fiziki şekilde müşterilere aktarılmaktadır. Günümüzde yaygın olarak kullanılan sosyal medya ve mesajlaşma platformlarının da takibi yapılmaktadır. Bunlar boşanma davaları için kullanılmayabilir, fakat kişi hakkında bilgi elde etmek için oldukça geçerlidir. Takip edilmesi istenilen kişinin cep telefonuna veya bilgisayarına yüklenen yazılımlar ile, kişinin interneti nasıl kullandığı ve internette nasıl vakit geçirdiğinin keşfi yapılmaktadır. Bu sayede sahada kullanmak üzere bilgi toplanmaktadır.

Sonuç Odaklı Takip Çalışmaları

Boşanma davaları için, sonuç odaklı takip çalışması yapılmaktadır. Hassas bir planlama ile, olaya ilişkin her türlü somut delilinin ve bilginin toplanması ve kişilerin aleyhinde kullanılması sağlanmaktadır. Yapılan dikkatli çalışmaların neticesinde, kişinin görüştüğü ve birlikte olduğu her insan tespit edilmekte ve kişinin gündelik yaşamını nasıl geçirdiği belirlenmektedir. Bu doğrultuda plan hazırlandığı zaman, çok daha başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Eş takibi yapıldığı alanda, daha önceden bir takım tedbirler alınmaktadır. Yukarıdaki paragrafta belirtilen sanal takip çalışmasıyla; kişinin ileriki tarihte nerede olacağı ve gene o tarihte kimlerle vakit geçirdiğinin tespiti yapılmaktadır. Sanal takip başlı başına kesin sonuç vermeyebilir, fakat fiziki takip için oldukça önemli ve gereklidir.

Takip Çalışmalarında Gizlilik Garantisi Nedir?

Eş takibi, gizlilik garantisi ile gerçekleştirilen hizmettir. Gizliliğini düşünen ve koruma altına almak isteyen bireyler için; gizlilik sözleşmesi hazırlanmakta ve karşılıklı onaylanmaktadır. Gizlilik sözleşmesinde belirtilen kurallar şunlardır: yapılan işlemlerin 3. şahıslarla paylaşılmaması, çıkan sonuçların 3. şahıslarla paylaşılmaması, başlatılan çalışma hakkında kimseye bilgi paylaşımı yapılmamasıdır. Bunlar sadece özel dedektif büroları için belirtilen kurallar değil, ayrıca müşteriler için de belirtilen kurallardır. Söz konusu boşanma davaları olduğunda, bu durumda esneklik göstermektedir ve personeller, mahkemelerde şahit olarak tanıklık yapabilmektedir. Tabii bunun için herhangi bir sözleşme hazırlanmaz. Bu durum, çalışma yapan şirket ve personellere kalmış bir şeydir. Bunun için daha önceden teminat alınmakta ve işlemler garanti altında tutulmaktadır.

Geçmişten Günümüze Sherlock