Böcek Arama - Böcek Tarama



Böcek Arama - Böcek Tarama
Böcek Arama - Böcek Tarama

Dinleme cihazları ile alakalı sıkıntı yaşayan kişiler için böcek arama ve gizli kamera tespit çalışmaları yapılmaktadır. Casus cihazlarının nerede gizlendiği tespit edilmekte ve durum hakkında müşterilere detaylı bir şekilde raporlama sunulmaktadır. Müşterilerin casus cihazları ile alakalı herhangi bir sıkıntı yaşamaması amacıyla, cihazlardan nasıl korunulacağı hakkında çeşitli tavsiyeler verilmekte ve müşterilere olası problemlerin kolaylıkla çözüleceği hakkında tavsiyeler verilmektedir. Casus cihazları oldukça küçük ve insanlar tarafından kolaylıkla fark edilmeyecek şekilde üretilmektedir. Bu cihazların tespiti ancak böcek tarama sayesinde yapılmaktadır. Uzmanlar tarafından doğru şekilde yapılan çalışmalar ile, mekan içerisinde bulunan her türlü kamufle edilmiş casus ürünleri tespit edilmektedir. Bu tarz cihazlar birçok amaç ve hedef için kullanılabilmektedir. Çocukların takip edilmesi, personellerin takip edilmesi veya eşlerin takip edilmesi için kullanılan bu cihazlar, bazı durumlarda yasadışı amaçlar için de kullanılmaktadır. Cihazların yasadışı kullanımını önlemek ve buna engel olmak için böcek tespit işlemlerinin yapılması gerekmektedir.

Casus cihazları sadece ev veya işyeri içerisinde kullanılmamaktadır. Kötü niyetli kişiler bunları kıyafetinin üzerinde taşıyabileceği gibi, araçlara da yerleştirilmektedirler. Böcek tarama gerçekleştirilerek, kötü amaçların nihayete kavuşmaması ve olabilecek suç unsurlarının engellenmesi sağlanmaktadır. Vatandaşlar tarafından en çok kullanılmakta olan casus cihazları; elektriğe bağlı olarak çalışan cihazlar olmaktadır. Bunlar yıllar boyunca çekim yapabilme özelliği olan cihazlardır. Batarya ile çalışan cihazlar bir veya iki gün çekim yapabilirken, elektrik kaynağında çalışan cihazlar bir veya iki sene çalışmaktadır. Böcek arama her türlü cihazı tespit edilmesi ve etkisiz hale getirilmesi için gerekli bir işlemdir. Uzman ekiplerin gerçekleştirmiş olduğu bu çalışmalarda gizli kamera ve dinleme cihazları tespiti için farklı modeller kullanılmaktadır. Araçlarda kullanılan takip sistemleri ise, manuel aramalar yapılarak ortaya çıkarılmaktadır. 

Araçlarda kullanılan takip cihazları, genellikle aracın belirli bölgelerinde yerleştirilmektedir. Motor kısmından elektriği alacak şekilde araca monte edilmekte ve bu sayede hedef kişi takip edilebilmektedir. Böcek tarama piyasada bulunan her tür takip cihazını tespit etmek için uygulanmaktadır. Türkiye'de kullanılan casus cihazlarının birçoğu Çin üzerinden temin edilmektedir. Bu sebeple cihazların kalitesi oldukça düşük olmakta ve çalışmalar kolay bir şekilde sonuç vermektedir. Çin’den temin edilen casus cihazları; ortalama 1 veya 2 hafta boyunca çalıştıktan sonra son kullanma tarihi geçmektedir. Bu cihazlar hem olması gerekenden büyük, hem tespit çalışmalarında kolaylıklar ortaya çıkarılmaktadır. 

Geçmişten Günümüze Sherlock