Dedektif - Özel Dedektif



Dedektif - Özel Dedektif
Dedektif - Özel Dedektif

Profesyonel araştırma çalışmaları; ahlak, kabahat ve hukuksal suçların ortaya çıkarılması için uygulanmaktadır. Bu çalışmalar; yetkili özel dedektif tarafından yapılmaktadır. Konuyla ilgili yetkili olmayan kişilerin çalışma yapmaları tehlikeli ve yasaktır. Bu tarz çalışmalarda kesinlikle profesyonel ve tecrübeli firmalardan destek alınmalıdır. Araştırma işlemleri hassas bir süreçtir. Bu süreçte suç işlenmemesi ve karşı tarafın rahatsız edilmemesi gerekmektedir. Bilinmeden yapılan takipler suç oluşturabilmektedir. Hedef kişinin nerelerde ve nasıl koşullarda takip edilebileceği bilinmelidir, ama ne yazık ki bu durum böyle olmamaktadır. Ve müşteriler konuyla alakalı çok fazla sıkıntı yaşamaktadırlar. Dolandırıcılık ve görevini kötüye kullanan kişilerle karşılaşmaktadırlar. Oysa ki profesyonel firmalardan hizmet talep edildiğinde, böyle hiçbir sıkıntı olmayacaktır. Kendilerini dedektif olarak tanıtan ve internette böyle hizmet verdiğini anlatan kişiler bulunmaktadır. Gerçekte bu kişilerin ne bir firmaya bağlılığı ve sertifikaları bulunmamaktadır. Bunlar tamamen interneti kullanarak vatandaşlara ulaşmakta ve asıl amaç ve hedefleri maddi kazanç sağlamak olmaktadır. Oysaki bu işlemlerde, maddi kazanç 2. planda tutulmalıdır ve ilk önce müşterilerin sorunlarına odaklanmalıdır. Maddi kazanç değil, sorunu ortadan kaldırmaya yönelik işlemler yapılmalıdır.

Bir kişinin dedektif olup olmadığını anlayabilmek kolay değildir. Lakin sertifikası bulunması gerekmektedir ve çalıştığı firmanın vergi levhası olmalıdır. Bu meslek üzerinde çok fazla dolandırıcılık olayı yaşanmaktadır. Müşterilerinin kötü zamanlarını değerlendiren ve bu durumdan kişisel çıkar elde etmek isteyen kişiler bulunmaktadır. Bunların yaptığı hem etik hem ahlaki yönden suç oluşturmaktadır. Hayatında kötü dönemler geçiren kişileri kandıran ve onlardan maddi kazançlar sağlayan kişilerden uzak durulmalıdır. Bunun için görüşülen kişinin ofisine gidilmesi talep edilmeli ve mümkünse ofiste görüştükten sonra ücret verilmesi gerekmektedir. Kendini özel dedektif gibi tanıtan kişilere hemen itibar edilmemeli ve durum netliğe kavuştuktan sonra hizmetler talep edilmelidir. İnternet reklamları ile insanlara ulaşan birçok kişi bulunmaktadır. Bunlar müşterilerinden dolaylı veya dolaysız olarak çıkar ve kazanç elde etmektedirler. İnternet reklamcılığı ile insanlara ulaşmaktadır ve perakende internet siteleriyle insanlara güven sağlamaktadırlar. Ne yazık ki gerçekler böyledir. Bunun için araştırma konularında, güvenirliğinden emin olunan firmalardan hizmet talep edilmelidir.

Özel dedektif, müşterilerinin her zaman için güvenini kazanma ve soruna ilişkin çözüm üretme garantisi vermektedirler. Bunlar sözleşmeler eşliğinde hazırlanmakta ve müşterilere sunulmaktadır. Duruma ilişkin eksiksiz çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Müşterilerin istekleri sağlanmalı ve sonra gerek duyulan işlemler başlatılmalıdır. Bunların hepsi profesyonellik ve başarı gerektiren bir süreç olduğu için, firmaların üstüne düşen vazifeler bu gibi durumlarda belli olmaktadır.

Geçmişten Günümüze Sherlock