Böcek Tarama - Böcek Arama



Böcek Tarama - Böcek Arama
Böcek Tarama - Böcek Arama

Böcek arama ve takip cihazı tespiti çalışmaları ile, kullanılabilecek her türlü takip sistemlerinin araştırılması ve tespiti yapılmaktadır. Bu cihazlar maalesef çok yaygın kullanılmaktadır. Cihazlar kolaylıkla satın alınabildiği için, ne yazık ki kullanımı da oldukça fazla olmaktadır. Normalde güvenlik için üretilen bu cihazlar, kötü durumlarda kullanıldığı için güvenliği tehdit edici etken olarak değerlendirilmektedir. Takip cihazlarını usulsüz kullanmak suç ve cezası fazladır. Cihazları kullanmanın geri dönüşü kesinlikle sıkıntılı olacaktır. Çünkü; özel dedektiflik büroları, takip cihazlarını kimin temin ettiklerini kolaylıkla tespit etmekte ve gerekli mercilere suç duyurularında bulunmaktadırlar. Böcek tarama kapsamında gerçekleştirilen bu işlemlerle, cihazları kimin kullandığı belirlenmekte ve müşterilere rapor olarak sunulmaktadır. Durumun cezasız kalmaması ve müşteri güvenliğinin sağlanması için, bu durum gereğinden fazla önemli sayılmaktadır. Çalışmalardan sonra sonuç raporu hazırlanmaktadır. Sonuç raporu istenirse mahkemelere verilebilir. Bu durum tamamen müşterilerin insiyatifine kalmıştır. Mağdur kişiler istediklerinde suç duyurusu ve soruşturma açabilmektedir. Bu durumun yüzlerce örneği ve temsili bulunmaktadır.

Böcek tarama yaptırmak için, özel dedektiflik büroları ile anlaşılmasının, müşteriler adına çok gerekli olduğu bilinmelidir. Aynı sıkıntıların tekrar tekrar ortaya çıkmaması için, gereken tüm önlemler alınmakta ve müşterilere konu hakkında tavsiyeler verilmektedir. Müşteriler bu tavsiyelere uyarlarsa, aynı olay bir daha başlarına gelmeyecektir. Özellikle tadilat gibi durumlara fazlasıyla dikkat edilmelidir. Çünkü; duvarın arkasına yerleştirilen takip cihazları, enerjisini direk olarak elektrikten aldığı için, 2 yıl boyunca çalışmaktadır. Bu durumun telafisinin yapılması oldukça zordur. Sadece bununla sınırlı değil, duvar arkasındaki cihazların tespiti de oldukça zordur. Bu tarz cihazlar için, normalin ayrı bir böcek arama yapılmaktadır. Duvar arkasında gizlenen cihazları tespit etmek için termal kamera kullanılmaktadır. Böyle bir durumun yaşanmadan önüne geçilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması oldukça önemlidir. Ayrıca sinyal kesiciler (jammer) bu noktada oldukça önemli olmaktadır. Sim kartı ile çalışan takip cihazlarını etkisiz hale getirmek için sinyal kesici kullanılmaktadır. Sinyal kesiciler 100 m2 alanda bulunan ve sim kartı ile çalışan takip cihazlarını ve cep telefonlarını etkisiz hale getirecek ve bu sayede izinsiz çekim yapılmasını engelleyecektir.

Böcek arama için uygun plan yapılması ve modüllerin kullanılması gereklidir. Keşif planı hazırlanmalıdır. Keşif planını uzman kadrolar hazırlamakta ve çalışmaların yapılacağı alana ilişkin yorum oluşturmaktadırlar. Firmaların görevlendirdiği profesyonel ekipler bu noktada, müşterilere gerekli olan tüm ayrıcalıkları ve işlemleri aktarmaktadır. Müşterilerin konuyla ilgili her türlü bilgiyi öğrenmesi için bunlar gerekli olmaktadır.

Geçmişten Günümüze Sherlock